Sałatka z ryżu i krewetek
przepisy.pl
30 minut
6 osób
Łatwe
Składniki:
cebula - 1 sztuka
olej - 6 łyżek
pieprz - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
czarne oliwki - 10 sztuk
papryka czerwona - 1 sztuka
sok z cytryny - 2 łyżki
ryż - 30 dekagramów
groszek konserwowy - 15 dekagramów
natka pietruszki gałązki - 4 sztuki
krewetki z puszki - 18 sztuk
Sposób przygotowania:
Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.
Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.
Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.