|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
ser feta | 200 gramów | |
ząbki czosnku | 1 sztuka | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 sztuka | |
rzodkiewka | 2 pęczki | |
ogórek | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa umyj, rzodkiewki oczyść i pokrój w plasterki. |
Krok 2 |
Ogórek obierz i pokrój w wiórki nożem do obierania jarzyn. |
Krok 3 |
Ser pokrój w kostkę. Zioła rozkrusz ( część odłóż do posypania sera). Oliwę połącz z czosnkiem oraz ziołami. |
Krok 4 |
Rzodkiewki i ogórka polej sosem. Surówkę wymieszaj i posyp serem oraz resztą ziół. |
Krok 5 |
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, ziołami, posiekanym czosnkiem i oliwą. |
Autor: garlic |