| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
| zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
| ser feta | 200 gramów | |
| ząbki czosnku | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 sztuka | |
| rzodkiewka | 2 pęczki | |
| ogórek | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa umyj, rzodkiewki oczyść i pokrój w plasterki. |
| Krok 2 |
| Ogórek obierz i pokrój w wiórki nożem do obierania jarzyn. |
| Krok 3 |
| Ser pokrój w kostkę. Zioła rozkrusz ( część odłóż do posypania sera). Oliwę połącz z czosnkiem oraz ziołami. |
| Krok 4 |
| Rzodkiewki i ogórka polej sosem. Surówkę wymieszaj i posyp serem oraz resztą ziół. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, ziołami, posiekanym czosnkiem i oliwą. |
| Autor: garlic |