Sałatka z serem pleśniowym i kapustą pekińską
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • orzechy włoskie - 3 łyżki
  • rodzynki - 2 łyżki
  • ser z niebieską pleśnią - 120 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • jogurt - 2 łyżki
  • grzanki - 20 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską poszatkuj i przełóż do miski.
  2. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Następnie wraz z orzechami dodaj je do kapusty pekińskiej.
  3. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem Hellmann's. Tak przygotowany dressing nada sałatce aksamitnego smaku.Połącz sos z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj i nakładaj sałatkę na talerze.
  4. Wierzch sałatki posyp posiekaną natką pietruszki oraz pozostałym pokruszonym serem. Na koniec dodaj grzanki.