|
Składniki | ||
wędzona pierś z kurczaka | 200 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
ser z niebieską pleśnią | 60 gramów | |
roszponka | 100 gramów | |
świeże lub suszone figi | 4 sztuki | |
pomidorki koktajlowe | 5 sztuk | |
orzechy włoskie | 3 łyżki | |
sok pomarańczowy | 3 łyżki | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój pierś z kurczaka w cienkie plastry, figi wraz ze skórą pokrój w cząstki, ser pleśniowy w drobną kostkę. |
Krok 2 |
Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą z oliwek oraz sokiem pomarańczowym i polej nim sałatkę. |
Krok 3 |
Przed podaniem udekoruj sałatkę orzechami włoskimi i pomidorkami koktajlowymi. |
Krok 4 |
Wymieszaj wszystkie składniki delikatnie z roszponką. |
Autor: przepisy.pl |