| |||||||||
| Składniki | ||
| wędzona pierś z kurczaka | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| ser z niebieską pleśnią | 60 gramów | |
| roszponka | 100 gramów | |
| świeże lub suszone figi | 4 sztuki | |
| pomidorki koktajlowe | 5 sztuk | |
| orzechy włoskie | 3 łyżki | |
| sok pomarańczowy | 3 łyżki | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój pierś z kurczaka w cienkie plastry, figi wraz ze skórą pokrój w cząstki, ser pleśniowy w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z oliwą z oliwek oraz sokiem pomarańczowym i polej nim sałatkę. |
| Krok 3 |
| Przed podaniem udekoruj sałatkę orzechami włoskimi i pomidorkami koktajlowymi. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj wszystkie składniki delikatnie z roszponką. |
| Autor: przepisy.pl |