Sałatka z soczewicy z jogurtem

7


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
jogurt niskotłuszczowy80 mililitrów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
soczewica zielona150 gramów
świeża mięta0.5 pęczków
cytryna1 sztuka
dojrzały pomidor2 sztuki
bakłażan1 sztuka
marchew1 sztuka
sól
natka pietruszki0.5 pęczków
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Marchewkę pokrój w pół plastry. Następnie ugotuj soczewicę wraz z marchewką w lekko osolonej wodzie. Gotuj ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Bakłażana pokrój w plastry, skrop oliwą i dopraw solą. Następnie zgrilluj.
Krok 3
W dużej misce wymieszaj soczewicę z marchewką, pomidorami pokrojonymi w kostkę i bakłażanem.
Krok 4
Dodaj posiekaną miętę i listki natki pietruszki.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny.
Krok 6
Sałatkę przełóż na talerz i polej ją sosem. Udekoruj ziołami, miętą i natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl