| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Marchewkę pokrój w pół plastry. Następnie ugotuj soczewicę wraz z marchewką w lekko osolonej wodzie. Gotuj ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu odcedź i odstaw do ostygnięcia. |
| Krok 2 |
| Bakłażana pokrój w plastry, skrop oliwą i dopraw solą. Następnie zgrilluj. |
| Krok 3 |
| W dużej misce wymieszaj soczewicę z marchewką, pomidorami pokrojonymi w kostkę i bakłażanem. |
| Krok 4 |
| Dodaj posiekaną miętę i listki natki pietruszki. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. |
| Krok 6 |
| Sałatkę przełóż na talerz i polej ją sosem. Udekoruj ziołami, miętą i natką pietruszki. |