Sałatka z sosem musztardowym

2


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki8 sztuk
czerwona cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
olej roślinny10 łyżek
sól1 szczypta
musztarda francuska1 łyżka
ocet winny4 łyżki
parówka5 sztuk
ogórek kiszony5 sztuk
biała fasola1 opakowanie
marynowana papryka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku.
Krok 2
Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę.
Krok 3
Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj.
Autor: monicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl