|
Składniki | ||
ziemniaki | 8 sztuk | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
olej roślinny | 10 łyżek | |
sól | 1 szczypta | |
musztarda francuska | 1 łyżka | |
ocet winny | 4 łyżki | |
parówka | 5 sztuk | |
ogórek kiszony | 5 sztuk | |
biała fasola | 1 opakowanie | |
marynowana papryka | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku. |
Krok 2 |
Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę. |
Krok 3 |
Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj. |
Autor: monic |