| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 8 sztuk | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| olej roślinny | 10 łyżek | |
| sól | 1 szczypta | |
| musztarda francuska | 1 łyżka | |
| ocet winny | 4 łyżki | |
| parówka | 5 sztuk | |
| ogórek kiszony | 5 sztuk | |
| biała fasola | 1 opakowanie | |
| marynowana papryka | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, obierz i przekrój na ćwiartki. Ogórki kiszone pokrój w plasterki, czerwoną cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Parówki obierz, pokrój w grube plasterki. Fasolę z puszki osącz z zalewy, przelej wodą na sitku. |
| Krok 2 |
| Na sos wymieszaj musztardę z olejem i octem winnym, dopraw solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę. |
| Krok 3 |
| Odstaw na godzinę do lodówki i podawaj. |
| Autor: monic |