Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym

6


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
liście sałaty masłowej 20 sztuk
mały pomidor2 sztuki
małe kulki mozzarelli12 sztuk
pestki słonecznika4 łyżki
oliwki zielone marynowane32 sztuki
oliwa z oliwek2 łyżeczki
woda2 łyżeczki
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
sok z cytryny2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Umyj warzywa. Sałatę osusz, porwij na mniejsze kawałki i włóż do miski.
Krok 2
Pomidora oraz ser mozzarella pokrój w drobna kostkę. Oliwki przekrój na pół.
Krok 3
Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej, suchej patelni.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy z oliwek, soku z cytryny i wody.
Krok 5
Wszystkie składniki dodaj do miski z sałatą, polej zawartość sosem i dokładnie wymieszaj. Na wierzch posyp nasiona słonecznika.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl