Sałatka z surimi

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
surimi100 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
ugotowany ryż200 gramów
ciasto filo1 opakowanie
ogórek świeży1 sztuka
natka pietruszki1 pęczek
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
jogurt naturalny3 łyżki
chili mielone1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
margaryna1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.
Krok 3
Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.
Krok 4
W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.
Krok 5
Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl