| |||||||||
| Składniki | ||
| surimi | 100 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| ugotowany ryż | 200 gramów | |
| ciasto filo | 1 opakowanie | |
| ogórek świeży | 1 sztuka | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
| jogurt naturalny | 3 łyżki | |
| chili mielone | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| margaryna | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia. |
| Krok 2 |
| Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili. |
| Krok 3 |
| Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj. |
| Krok 4 |
| W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku. |
| Autor: przepisy.pl |