Sałatka z surimi
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • surimi - 100 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • ugotowany ryż - 200 gramów
  • ciasto filo - 1 opakowanie
  • ogórek świeży - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • jogurt naturalny - 3 łyżki
  • Chili z Indii Knorr - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • margaryna - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.
  2. Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.
  3. Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.
  4. W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.
  5. Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.