|
Składniki | ||
surimi | 100 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
ugotowany ryż | 200 gramów | |
ciasto filo | 1 opakowanie | |
ogórek świeży | 1 sztuka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
jogurt naturalny | 3 łyżki | |
chili mielone | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
margaryna | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia. |
Krok 2 |
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili. |
Krok 3 |
Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj. |
Krok 4 |
W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj. |
Krok 5 |
Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku. |
Autor: przepisy.pl |