Sałatka z szynką i selerem

24


Łatwe


20 min.


6 os.

Składniki
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek3 łyżki
cytryna1 sztuka
seler ze słoika pokrojony w cienkie paseczki1 słoik
rukola1 opakowanie
szynka konserwowa300 gramów
suszone pomidory100 gramów
czerwona cebula2 sztuki
majonez100 gramów
żółty ser100 gramów
natka lubczyku1 pęczek
ketchup pikantny3 łyżki
czarny pieprz świeżo mielony do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Szynkę, czerwoną cebulę i suszone pomidory pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj ze sobą. Ser zetrzyj na tarce. Lubczyk posiekaj i połącz go z rukolą.
Krok 2
W misce wymieszaj sok wyciśnięty z cytryny, ketchup, oliwę z oliwek oraz sos sałatkowy Knorr. Do sosu wmieszaj sałatę rukolę razem z lubczykiem.
Krok 3
Rukolę przełóż do słoika. Na sałatę połóż pozostałe wymieszane składniki (szynkę, ser, pomidory, cebulę, seler). Na wierzch nałóż grubą warstwę majonezu. Całość oprósz z wierzchu świeżo zmielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl