|
Składniki | ||
szynka plastry | 6 sztuk | |
Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr | 1 opakowanie | |
sałata masłowa liście | 4 sztuki | |
ogórek kwaszony | 4 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
szpinak | 150 gramów | |
białe wino | 50 mililitrów | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 4 łyżki | |
olej | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju. |
Krok 2 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina. |
Krok 3 |
Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku. |
Krok 4 |
Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp grzankami Knorr. |
Autor: przepisy.pl |