|
Składniki | ||
pierożki tortellini | 1 opakowanie | |
ogórek długi | 1 sztuka | |
pomidor | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
mała cebulka | 1 sztuka | |
szynka | 250 gramów | |
ser żółty | 250 gramów | |
majonez | 1 łyżka | |
jogurt naturalny | 1 łyżka | |
pieprz | 1 szczypta | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Tortellini - z farszem według waszego uznania - gotujemy tak, jak podano na opakowaniu. Następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, szynkę i ser w małe słupki. |
Krok 3 |
Robimy sos - mieszamy majonez, jogur i przyprawy - i zalewamy nim warzywa i tortellini. Zostawiamy na 2-3 godziny, aby się wszystkie składniki przegryzły. |
Krok 4 |
Chyba najlepiej smakuje następnego dnia, po wyjęciu z lodówki ;) |
Autor: Agni |