| |||||||||
| Składniki | ||
| pierożki tortellini | 1 opakowanie | |
| ogórek długi | 1 sztuka | |
| pomidor | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| mała cebulka | 1 sztuka | |
| szynka | 250 gramów | |
| ser żółty | 250 gramów | |
| majonez | 1 łyżka | |
| jogurt naturalny | 1 łyżka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Tortellini - z farszem według waszego uznania - gotujemy tak, jak podano na opakowaniu. Następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. | 
| Krok 2 | 
| Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, szynkę i ser w małe słupki. | 
| Krok 3 | 
| Robimy sos - mieszamy majonez, jogur i przyprawy - i zalewamy nim warzywa i tortellini. Zostawiamy na 2-3 godziny, aby się wszystkie składniki przegryzły. | 
| Krok 4 | 
| Chyba najlepiej smakuje następnego dnia, po wyjęciu z lodówki ;) | 
| Autor: Agni |