|
Składniki | ||
tortellini z farszem szpinakowym | 300 gramów | |
mozzarella | 200 gramów | |
młody szpinak | 200 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
sałata karbowana ciemna | 1 sztuka | |
pomidorki cherry czerwone | 200 gramów | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
suszone pomidory | 100 gramów | |
oliwa z oliwek | 60 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, następnie przełóż do zimnej wody. |
Krok 2 |
Sałatę porwij, oczyść szpinak, pomidorki i mozzarellę pokrój w kostkę. Suszone pomidory i cebulę pokrój w cienkie paski. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. |
Krok 4 |
Połącz wszystkie składniki z sosem i tortellini. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |