Sałatka z tortellini i mozzarellą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tortellini z farszem szpinakowym - 300 gramów
  • mozzarella - 200 gramów
  • młody szpinak - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • sałata karbowana ciemna - 1 sztuka
  • pomidorki cherry czerwone - 200 gramów
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • suszone pomidory - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 60 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, następnie przełóż do zimnej wody.
  2. Sałatę porwij, oczyść szpinak, pomidorki i mozzarellę pokrój w kostkę. Suszone pomidory i cebulę pokrój w cienkie paski.
  3. Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  4. Połącz wszystkie składniki z sosem i tortellini. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.