| |||||||||
| Składniki | ||
| tortellini z farszem szpinakowym | 300 gramów | |
| mozzarella | 200 gramów | |
| młody szpinak | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| sałata karbowana ciemna | 1 sztuka | |
| pomidorki cherry czerwone | 200 gramów | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| suszone pomidory | 100 gramów | |
| oliwa z oliwek | 60 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Tortellini ugotuj w osolonym wrzątku, następnie przełóż do zimnej wody. |
| Krok 2 |
| Sałatę porwij, oczyść szpinak, pomidorki i mozzarellę pokrój w kostkę. Suszone pomidory i cebulę pokrój w cienkie paski. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 4 |
| Połącz wszystkie składniki z sosem i tortellini. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem. |
| Autor: przepisy.pl |