Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj i ostudź. |
Krok 2 |
Szczypiorek pokrój w słupki, cebulę posiekaj. |
Krok 3 |
Szparagi zielone obierz z łusek i odetnij zdrewniałą końcówkę, sparz w gorącej osolonej wodzie ok. 5 min. Pokrój w grube plastry pozostawiając główki do dekoracji. |
Krok 4 |
Białe szparagi obierz obieraczką, odetnij zdrewniałą końcówkę. Sparz w wodzie z solą i cukrem ok 5 min. Pokrój w plastry pod lekkim kątem. |
Krok 5 |
Połącz makaron z cebulą i szparagami. |
Krok 6 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem. |
Krok 7 |
Sałatkę polej sosem i podawaj udekorowaną szczypiorkiem oraz główkami szparagów. Możesz dodać grzanki. |