Sałatka z tortellini i szparagami

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tortellini z mięsem400 gramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
szparagi zielone1 pęczek
szparagi białe1 pęczek
cebula biała1 sztuka
szczypiorek do dekoracji
Ketchup Hellmann's Łagodny2 łyżki
ser żółty, starty3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj i ostudź.
Krok 2
Szczypiorek pokrój w słupki, cebulę posiekaj.
Krok 3
Szparagi zielone obierz z łusek i odetnij zdrewniałą końcówkę, sparz w gorącej osolonej wodzie ok. 5 min. Pokrój w grube plastry pozostawiając główki do dekoracji.
Krok 4
Białe szparagi obierz obieraczką, odetnij zdrewniałą końcówkę. Sparz w wodzie z solą i cukrem ok 5 min. Pokrój w plastry pod lekkim kątem.
Krok 5
Połącz makaron z cebulą i szparagami.
Krok 6
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.
Krok 7
Sałatkę polej sosem i podawaj udekorowaną szczypiorkiem oraz główkami szparagów. Możesz dodać grzanki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl