| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Makaron ugotuj i ostudź. | 
| Krok 2 | 
| Szczypiorek pokrój w słupki, cebulę posiekaj. | 
| Krok 3 | 
| Szparagi zielone obierz z łusek i odetnij zdrewniałą końcówkę, sparz w gorącej osolonej wodzie ok. 5 min. Pokrój w grube plastry pozostawiając główki do dekoracji. | 
| Krok 4 | 
| Białe szparagi obierz obieraczką, odetnij zdrewniałą końcówkę. Sparz w wodzie z solą i cukrem ok 5 min. Pokrój w plastry pod lekkim kątem. | 
| Krok 5 | 
| Połącz makaron z cebulą i szparagami. | 
| Krok 6 | 
| Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem. | 
| Krok 7 | 
| Sałatkę polej sosem i podawaj udekorowaną szczypiorkiem oraz główkami szparagów. Możesz dodać grzanki. |