Sałatka z tortellini i szparagami

Składniki:

  • tortellini z mięsem - 400 gramów
  • Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • szparagi zielone - 1 pęczek
  • szparagi białe - 1 pęczek
  • cebula biała - 1 sztuka
  • szczypiorek do dekoracji
  • ketchup - 2 łyżki
  • ser żółty, starty - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj i ostudź.
  2. Szczypiorek pokrój w słupki, cebulę posiekaj.
  3. Szparagi zielone obierz z łusek i odetnij zdrewniałą końcówkę, sparz w gorącej osolonej wodzie ok. 5 min. Pokrój w grube plastry pozostawiając główki do dekoracji.
  4. Białe szparagi obierz obieraczką, odetnij zdrewniałą końcówkę. Sparz w wodzie z solą i cukrem ok 5 min. Pokrój w plastry pod lekkim kątem.
  5. Połącz makaron z cebulą i szparagami.
  6. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz startym serem.
  7. Sałatkę polej sosem i podawaj udekorowaną szczypiorkiem oraz główkami szparagów. Możesz dodać grzanki.