|
Składniki | ||
ziemniaki | 6 sztuk | |
cebula | 1 sztuka | |
olej | 6 łyżek | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
ocet winny | 2 łyżki | |
puszka tuńczka w oleju | 1 opakowanie | |
kapary słoiczek | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obierz, pokrój w cienkie plastry. |
Krok 2 |
Cebulę drobno posiekaj, a następnie dodaj ocet i olej. Delikatnie wymieszaj i pozostaw na godzinę. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i cebulą. |
Krok 4 |
Tuńczyka ułóż na ziemniakach, całość polej sosem. |
Krok 5 |
Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką i ubierz kaparami. |
Autor: przepisy.pl |