Sałatka z tuńczyka z ziemniakami

Składniki:

  • puszka tuńczka w oleju - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • kapary słoiczek - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • ocet winny - 2 łyżki
  • olej - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obierz, pokrój w cienkie plastry.
  2. Cebulę drobno posiekaj, a następnie dodaj ocet i olej. Delikatnie wymieszaj i pozostaw na godzinę.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i cebulą.
  4. Tuńczyka ułóż na ziemniakach, całość polej sosem.
  5. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką i ubierz kaparami.