| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 6 sztuk | |
| cebula | 1 sztuka | |
| olej | 6 łyżek | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| ocet winny | 2 łyżki | |
| puszka tuńczka w oleju | 1 opakowanie | |
| kapary słoiczek | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie obierz, pokrój w cienkie plastry. |
| Krok 2 |
| Cebulę drobno posiekaj, a następnie dodaj ocet i olej. Delikatnie wymieszaj i pozostaw na godzinę. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i cebulą. |
| Krok 4 |
| Tuńczyka ułóż na ziemniakach, całość polej sosem. |
| Krok 5 |
| Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką i ubierz kaparami. |
| Autor: przepisy.pl |