Sałatka z tuńczykiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym puszka - 1 opakowanie
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • ogórek - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • oliwa - 0.2 szklanek
  • olej sezamowy
  • ząbki czosnku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę umyj i poszatkuj, a tuńczyka odsącz i podziel widelcem na mniejsze części.
  2. Ogórki pokrój na plasterki, cebulę posiekaj.
  3. Do miski wrzuć wszystkie warzywa oraz tuńczyka.
  4. W drugiej misce wymieszaj sok z cytryny, oliwę, olej sezamowy, posiekany drobno czosnek i sos sałatkowy Knorr.
  5. Przygotowaną sałatkę polej sosem i posyp szczypiorkiem pokrojonym w długie słupki.