Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

3


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
tuńczyk w sosie własnym2 opakowania
makaron ryżowy250 gramów
ogórek kiszony3 sztuki
papryka czerwona1 sztuka
cebula cukrowa1 sztuka
estragon1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
majonez2 łyżki
ketchup2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Tuńczyka osącz na sitku, makaron ugotuj do miękkości i odcedź, pozostaw do wystygnięcia.
Krok 2
Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, ogórki pokrój w podobną kostkę co paprykę, pomidorki pokrój na ćwiartki.
Krok 3
Makaron ryżowy wymieszaj z papryką, cebulą, ogórkiem kiszonym, ketchupem, majonezem i dopraw do smaku Delikatem Knorr i pieprzem.
Krok 4
W misce ułóż najpierw wymieszany makaron, potem pomidorki i rozdrobnionego tuńczyka. Udekoruj listkami estragonu i pieprzem, podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl