Sałatka z tuńczykiem i makaronem ryżowym

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym - 2 opakowania
  • makaron ryżowy - 250 gramów
  • ogórek kiszony - 3 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula cukrowa - 1 sztuka
  • estragon - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • majonez - 2 łyżki
  • ketchup - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Tuńczyka osącz na sitku, makaron ugotuj do miękkości i odcedź, pozostaw do wystygnięcia.
  2. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, ogórki pokrój w podobną kostkę co paprykę, pomidorki pokrój na ćwiartki.
  3. Makaron ryżowy wymieszaj z papryką, cebulą, ogórkiem kiszonym, ketchupem, majonezem i dopraw do smaku Delikatem Knorr i pieprzem.
  4. W misce ułóż najpierw wymieszany makaron, potem pomidorki i rozdrobnionego tuńczyka. Udekoruj listkami estragonu i pieprzem, podawaj.