Sałatka z tuńczykiem
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • tuńczyk z puszki w zalewie własnej - 200 gramów
  • ogórek - 2 sztuki
  • jabłko - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • majonez - 4 łyżeczki
  • kromka chleba żytniego razowego - 8 sztuk
  • Flora Light - 8 łyżeczek
  • Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę, ogórka i jabłko pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i tuńczykiem.
  2. Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym i dodaj do sałatki.
  3. Podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light.