|
Składniki | ||
tuńczyk z puszki w zalewie własnej | 200 gramów | |
ogórek | 2 sztuki | |
jabłko | 2 sztuki | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
cebula | 2 sztuki | |
majonez | 4 łyżeczki | |
kromka chleba żytniego razowego | 8 sztuk | |
Flora Light | 8 łyżeczek | |
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę, ogórka i jabłko pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i tuńczykiem. |
Krok 2 |
Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym i dodaj do sałatki. |
Krok 3 |
Podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light. |
Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |