Sałatka z tuńczykiem

3


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
tuńczyk z puszki w zalewie własnej200 gramów
ogórek2 sztuki
jabłko2 sztuki
papryka czerwona1 sztuka
cebula2 sztuki
majonez4 łyżeczki
kromka chleba żytniego razowego8 sztuk
Flora Light8 łyżeczek
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę, ogórka i jabłko pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i tuńczykiem.
Krok 2
Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym i dodaj do sałatki.
Krok 3
Podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light.
Autor: mgr inż. Paulina GąsiewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl