| |||||||||
| Składniki | ||
| tuńczyk z puszki w zalewie własnej | 200 gramów | |
| ogórek | 2 sztuki | |
| jabłko | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| cebula | 2 sztuki | |
| majonez | 4 łyżeczki | |
| kromka chleba żytniego razowego | 8 sztuk | |
| Flora Light | 8 łyżeczek | |
| Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę, ogórka i jabłko pokrój w kostkę i wymieszaj z drobno posiekaną cebulą i tuńczykiem. |
| Krok 2 |
| Majonez wymieszaj z sosem sałatkowym i dodaj do sałatki. |
| Krok 3 |
| Podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light. |
| Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska |