|
Składniki | ||
ugotowany makaron penne | 250 gramów | |
łosoś wędzony | 4 plastry | |
rukola | 2 pęczki | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
kapary | 2 łyżki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann's Babuni | 1 łyżka | |
jogurt naturalny | 3 łyżki | |
musztarda francuska | 1 łyżeczka | |
cytryna | 0.5 sztuk | |
paluszki grissini | 8 sztuk | |
kilka listków świeżej bazylii |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Plastry łososia pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. W dużej misce połącz ugotowany makaron, rukolę, cebulę oraz łososia. |
Krok 2 |
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem, musztardą oraz sokiem z cytryny. Gotowy sos przelej do miski z sałatką i delikatnie wymieszaj. |
Krok 3 |
Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp kaparami. Udekoruj listkami bazylii i podawaj z grissini. |
Autor: przepisy.pl |