| |||||||||
| Składniki | ||
| ugotowany makaron penne | 250 gramów | |
| łosoś wędzony | 4 plastry | |
| rukola | 2 pęczki | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| kapary | 2 łyżki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 1 łyżka | |
| jogurt naturalny | 3 łyżki | |
| musztarda francuska | 1 łyżeczka | |
| cytryna | 0.5 sztuk | |
| paluszki grissini | 8 sztuk | |
| kilka listków świeżej bazylii |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Plastry łososia pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka. W dużej misce połącz ugotowany makaron, rukolę, cebulę oraz łososia. |
| Krok 2 |
| Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w miseczce z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem, musztardą oraz sokiem z cytryny. Gotowy sos przelej do miski z sałatką i delikatnie wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Sałatkę przełóż do salaterki, a jej wierzch posyp kaparami. Udekoruj listkami bazylii i podawaj z grissini. |
| Autor: przepisy.pl |