| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron kokardki (ugotowany) | 300 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| ciemne winogrona | 1 opakowanie | |
| ser pleśniowy typu brie | 50 gramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
| mleko | 5 łyżek | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyte winogrona pokrój na połówki, a ser w kostkę. Listki pietruszki oderwij od gałązek – jedną gałązkę pozostaw do dekoracji. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, mlekiem oraz pieprzem i listkami pietruszki. |
| Krok 2 |
| W dużej misce połącz makaron, połówki winogron oraz przygotowany sos. Całość dobrze wymieszaj i przełóż do salaterki. |
| Krok 3 |
| Wierzch sałatki posyp pokrojonym serem i udekoruj gałązką pietruszki. Podawaj z chrupiącą ziołową bagietką. |
| Autor: przepisy.pl |