|
Składniki | ||
makaron kokardki (ugotowany) | 300 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
ciemne winogrona | 1 opakowanie | |
ser pleśniowy typu brie | 50 gramów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
mleko | 5 łyżek | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyte winogrona pokrój na połówki, a ser w kostkę. Listki pietruszki oderwij od gałązek – jedną gałązkę pozostaw do dekoracji. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, mlekiem oraz pieprzem i listkami pietruszki. |
Krok 2 |
W dużej misce połącz makaron, połówki winogron oraz przygotowany sos. Całość dobrze wymieszaj i przełóż do salaterki. |
Krok 3 |
Wierzch sałatki posyp pokrojonym serem i udekoruj gałązką pietruszki. Podawaj z chrupiącą ziołową bagietką. |
Autor: przepisy.pl |