Sałatka z winogronami i serem pleśniowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron kokardki (ugotowany) - 300 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • ciemne winogrona - 1 opakowanie
  • ser pleśniowy typu brie - 50 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • mleko - 5 łyżek
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Umyte winogrona pokrój na połówki, a ser w kostkę. Listki pietruszki oderwij od gałązek – jedną gałązkę pozostaw do dekoracji. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, mlekiem oraz pieprzem i listkami pietruszki.
  2. W dużej misce połącz makaron, połówki winogron oraz przygotowany sos. Całość dobrze wymieszaj i przełóż do salaterki.
  3. Wierzch sałatki posyp pokrojonym serem i udekoruj gałązką pietruszki. Podawaj z chrupiącą ziołową bagietką.