|
Składniki | ||
winogrona jasne | 20 dekagramów | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
brokuł | 1 sztuka | |
sałata | 1 sztuka | |
rodzynki | 2 łyżki | |
kiełki słonecznika | ||
olej | 3 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Winogrona umyj, pokrój na połówki i pozbądź się pestek. |
Krok 2 |
Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wodzie do miękkości. Po ugotowaniu schłodź je w wodzie z kostkami lodu. |
Krok 3 |
Sałatę porwij na mniejsze liście i wymieszaj z brokułami oraz winogronami. |
Krok 4 |
Stwórz aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. |
Krok 5 |
Sałatkę ułóż na talerzu, polej sosem, posyp kiełkami i rodzynkami. |
Autor: przepisy.pl |