Sałatka z winogronem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • winogrona jasne - 20 dekagramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • brokuł - 1 sztuka
  • sałata - 1 sztuka
  • rodzynki - 2 łyżki
  • kiełki słonecznika
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Winogrona umyj, pokrój na połówki i pozbądź się pestek.
  2. Brokuły podziel na mniejsze różyczki i ugotuj w wodzie do miękkości. Po ugotowaniu schłodź je w wodzie z kostkami lodu.
  3. Sałatę porwij na mniejsze liście i wymieszaj z brokułami oraz winogronami.
  4. Stwórz aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając oliwę z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.
  5. Sałatkę ułóż na talerzu, polej sosem, posyp kiełkami i rodzynkami.