Sałatka z wołowiną
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wołowa - 300 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr
  • Przyprawa do mięs Knorr
  • sałata masłowa - 0.5 sztuk
  • pomidorki cherry czerwone - 200 gramów
  • grejpfrut - 1 sztuka
  • małe kulki mozzarelli - 150 gramów
  • mały słoik marynowanych cebulek - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Umyj polędwicę wołową i oczyść z błon. Zamarynuj, obsypując obficie Przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 60 minut.
  2. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Dodaj mięso i podsmaż na patelni ze wszystkich stron. Następnie piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez około 10 minut. Mięso powinno być różowe w środku (jeśli lubisz bardziej wypieczone, piecz je dłużej).
  3. Przygotuj sałatkę, wymieszaj Sos sałatkowy włoski Knorr z niewielką ilością wody i oliwy.
  4. Rozdrobnij sałatę masłową i ułóż w misce. Pokrój pomidorki. Dodaj do sałaty pomidorki, cebulki i kulki sera.
  5. Grejpfruta obierz, wytnij środkowe części i dodaj do całości.
  6. Przełóż mięso po upieczeniu na ręcznik papierowy i odstaw na 5 minut. Następnie pokrój w grube plastry i dołóż do sałatki. Polej wszystko sosem sałatkowym. Podawaj natychmiast, najlepiej z pieczywem.