Sałatka z wołowiny po tajsku

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
stek z wołowiny50 dekagramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 sztuka
cebule3 sztuki
papryczki chili2 sztuki
ogórki3 sztuki
pomidory30 dekagramów
świeża bazylia0.25 szklanek
świeża kolendra0.25 szklanek
liście świeżej mięty0.25 szklanek
Sos:
papryczka chilli1 sztuka
świeża kolendra (posiekana)0.5 szklanek
ząbek czosnku3 sztuki
sos rybny1 łyżka
sok z limonki0.33 szklanek
sos sojowy1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso posyp Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Upiecz je na grillu, a następnie pokrój w plastry i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Przygotuj sos: papryczkę chilli pokrój, kolendrę posiekaj, a czosnek rozetrzyj. Połącz je łyżeczką sosu rybnego, sokiem z limonki i łyżeczką sosu sojowego. Całość wymieszaj.
Krok 3
Pomidory pokrój w księżyce, ogórki w plastry, a cebule w krążki. Następnie wymieszaj wszystkie składniki i polej mięso przygotowanym sosem. Na koniec posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii, kolendry oraz mięty. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl