|
Składniki | ||
zielona fasolka szparagowa | 30 dekagramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
pomidory | 2 sztuki | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
ser feta | 10 dekagramów | |
oregano | ||
woda | 2 litry |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź. |
Krok 2 |
Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób. |
Krok 3 |
Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę. |
Krok 4 |
Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
Autor: przepisy.pl |