Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona fasolka szparagowa - 30 dekagramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory - 2 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • ser feta - 10 dekagramów
  • oregano
  • woda - 2 litry

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.
  2. Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.
  3. Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.
  4. Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.