| |||||||||
| Składniki | ||
| zielona fasolka szparagowa | 30 dekagramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| pomidory | 2 sztuki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| ser feta | 10 dekagramów | |
| oregano | ||
| woda | 2 litry |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź. |
| Krok 2 |
| Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób. |
| Krok 3 |
| Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę. |
| Krok 4 |
| Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. |
| Autor: przepisy.pl |