Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

13


Łatwe


40 min.


2 os.

Składniki
zielona fasolka szparagowa30 dekagramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
pomidory2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
ser feta10 dekagramów
oregano
woda2 litry
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.
Krok 3
Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl