Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • fasolka szparagowa oczyszczona - 300 gramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory (pokrojone w kostkę) - 2 sztuki
  • fasola czerwona z puszki (odcedzona) - 200 gramów
  • cebula czerwona (pokrojona w plastry) - 1 sztuka
  • ser feta pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Oregano z Turcji Knorr
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Przygotuj grecki sos - zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj pomidory do sosu i wymieszaj.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą (oprócz sera i sosu) i przełóż do salaterki.
  3. Wierzch sałatki polej sosem z pomidorami, posyp serem i oprósz oregano. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą ziołową bagietką.