Sałatka z zielonym makaronem
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ser typu gorgonzola lub rokpol - 150 gramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • plastry wędzonego łososia - 3 sztuki
  • ugotowany zielony makaron np. penne - 250 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • koper włoski - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem - 1 sztuka
  • sok z cytryny
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajko na twardo i pokrój wraz z łososiem w kostkę.
  2. Pokrój paprykę, koper oraz dymkę w paski, natomiast szczypior posiekaj. Następnie skrop koper sokiem z cytryny.
  3. Rozkrusz ser i połącz go z warzywami. Dodaj ugotowany makaron, jajko i łososia.
  4. Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr (według przepisu na opakowaniu) i dodaj do całości.
  5. Podawaj sałatkę ułożoną na liściach sałaty i udekorowaną łososiem oraz jajkiem.