Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym - 1 opakowanie
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 sztuka
  • sałata - 1 sztuka
  • pomidory - 2 sztuki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • jogurt - 100 mililitrów
  • kapary - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.
  2. Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.
  3. Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.
  4. Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.
  5. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
  6. Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.