Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem

14


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
puszka tuńczyka w sosie własnym1 opakowanie
ziemniaki4 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 sztuka
sałata1 sztuka
pomidory2 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
jajka2 sztuki
jogurt 100 mililitrów
kapary1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.
Krok 4
Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl