| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z pomidorów wytnij szypułki. Z drugiej strony delikatnie natnij nożykiem skórkę i parz we wrzątku przez kilka sekund. Następnie przełóż pomidory do zimnej wody i po chwili obierz. |
| Krok 2 |
| Pomidory pokrój w cząstki, skrop oliwą i posyp cukrem. Wymieszaj, odstaw na kilka minut, aby się zamarynowały. |
| Krok 3 |
| Ser pokrój w półcentymetrowe słupki, szalotki w plasterki, ogórki wzdłuż na pół. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj ser i warzywa. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą z oliwek oraz odrobiną wody. Dopraw musztardą. |
| Krok 6 |
| Szczypior posiekaj. Polej sałatkę sosem i posyp szczypiorem. |