| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ser pokrój w trójkąty, panieruj w mące, jajku i bułce. Gotowe trójkąty obsmaż na rozgrzanej Ramie, aby danie nie straciło swej lekkości, a ser był złocisty i aromatyczny. Zdejmij i odsącz na papierowym ręczniku |
| Krok 2 |
| Szparagi obierz ugotuj w lekko osolonej wodzie, ostudź. Sałaty umyj osusz. |
| Krok 3 |
| Liście ciemnej sałaty ułóż na talerzu formując je w krąg, jako pierwszą połóż liście endywii na nie ułóż przekrojone na pół szparagi, obok nich ułóż pokrojona w paseczki wcześniej zgrillowaną paprykę. |
| Krok 4 |
| Do każdej porcji dodaj przekrojonego pomidorka, przekrojone oliwki oraz podsmażony ser. |
| Krok 5 |
| Całość polej sosem przygotowanym po zmieszaniu jogurtu, majonezu z posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz odrobiną oregano. |