Przygotowanie |
Krok 1 |
Ser pokrój w trójkąty, panieruj w mące, jajku i bułce. Gotowe trójkąty obsmaż na rozgrzanej Ramie, aby danie nie straciło swej lekkości, a ser był złocisty i aromatyczny. Zdejmij i odsącz na papierowym ręczniku |
Krok 2 |
Szparagi obierz ugotuj w lekko osolonej wodzie, ostudź. Sałaty umyj osusz. |
Krok 3 |
Liście ciemnej sałaty ułóż na talerzu formując je w krąg, jako pierwszą połóż liście endywii na nie ułóż przekrojone na pół szparagi, obok nich ułóż pokrojona w paseczki wcześniej zgrillowaną paprykę. |
Krok 4 |
Do każdej porcji dodaj przekrojonego pomidorka, przekrojone oliwki oraz podsmażony ser. |
Krok 5 |
Całość polej sosem przygotowanym po zmieszaniu jogurtu, majonezu z posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz odrobiną oregano. |