Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mix sałat - 250 gramów
  • twarde tofu - 100 gramów
  • ugotowana ciecierzyca - 1 szklanka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej sezamowy - 1 łyżeczka
  • ocet ryżowy - 1 łyżeczka
  • oliwa - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • pomidor - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Sałaty opłukać. Pomidor pokroić w kostkę.
  2. Tofu pokroić w kostkę, wymieszać w marynacie przygotowanej z sosu sojowego, oleju sezamowego i octu ryżowego. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć na teflonowej patelni.
  3. W kubeczku wymieszać 2 łyżki oliwy z 4 łyżkami wody i sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.
  4. Sałaty wymieszać z pomidorem, ciecierzycą, tofu. Posypać szczyptą pieprzu i czosnku w mini kostkach Knorr. Podawac polane sosem.