Przygotowanie |
Krok 1 |
Steki skrop oliwą z oliwek, posyp przyprawą Knorr, oregano i rozmarynem.
|
Krok 2 |
Następnie mięso grilluj przez 5 minut z jednej strony. Odwróć i grilluj kolejne 3 minuty. Przełóż steki na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut. Po upieczeniu odstaw na 10 minut.
|
Krok 3 |
Połącz oliwę z oliwek z cukrem i musztardą.
|
Krok 4 |
Sałatę umyj, osusz, rozłóż na 4 talerze i polej przygotowanym sosem.
|
Krok 5 |
Kromki chleba opiecz na patelni grillowej z odrobiną oliwy z oliwek na złoto z obu stron – powstaną grzanki. Podawaj steki na sałacie z kromkami opieczonego pieczywa – crostini.
|