Sałatka ze stekiem

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
steki z polędwicy lub rostbefu wołowego4 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżka
suszone oregano1 łyżeczka
suszony rozmaryn1 łyżeczka
mix sałat1 opakowanie
cytryna1 sztuka
cukier1 łyżeczka
musztarda1 łyżeczka
kromki wiejskiego chleba4 sztuki
oliwa1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Steki skrop oliwą z oliwek, posyp przyprawą Knorr, oregano i rozmarynem.
Krok 2
Następnie mięso grilluj przez 5 minut z jednej strony. Odwróć i grilluj kolejne 3 minuty. Przełóż steki na blachę do pieczenia i piecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut. Po upieczeniu odstaw na 10 minut.
Krok 3
Połącz oliwę z oliwek z cukrem i musztardą.
Krok 4
Sałatę umyj, osusz, rozłóż na 4 talerze i polej przygotowanym sosem.
Krok 5
Kromki chleba opiecz na patelni grillowej z odrobiną oliwy z oliwek na złoto z obu stron – powstaną grzanki. Podawaj steki na sałacie z kromkami opieczonego pieczywa – crostini.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl