Sałatka ze szparagami i owocami goji

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
rukola400 gramów
owoce goji100 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
szparagi białe1 pęczek
ser kozi200 gramów
burak pieczony1 sztuka
truskawki200 gramów
cukier2 łyżki
ocet jabłkowy100 mililitrów
cytryna1 sztuka
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj porwaną sałatę ze szparagami, przeciętymi na pół truskawkami, pokrojonym w plastry burakiem oraz kawałkami koziego sera.
Krok 3
Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym z oliwy i trzech łyżek wody. Sałatkę podawaj posypaną owocami goji.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl