Sałatka ze szpinakiem i borówką amerykańską

0


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
szpinak baby 100 gramów
ogórek zielony1 sztuka
borówka amerykańska100 gramów
mozarella w kulkach125 gramów
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr1 opakowanie
cebula czerwona1 sztuka
pestki dyni (łuskane)1 łyżka
pestki słonecznika (łuskane)1 łyżka
cytryna sok1 łyżka
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3 łyżki
woda2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Szpinak oraz borówkę płuczemy w zimnej wodzie i suszymy. Cebulę oraz ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki (ogórek w nieco grubsze). Układamy warzywa oraz borówkę na talerzu i dodajemy odsączoną z zalewy mozzarellę.
Krok 2
Sos sałatkowy mieszamy z 1 łyżką cytryny, 2 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Polewamy nim sałatkę.
Krok 3
Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Czekamy, aż lekko ostygną i posypujemy nimi sałatkę.
Autor: kuchniajoanny.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl