|
Składniki | ||
szpinak baby | 100 gramów | |
ogórek zielony | 1 sztuka | |
borówka amerykańska | 100 gramów | |
mozarella w kulkach | 125 gramów | |
Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr | 1 opakowanie | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
pestki dyni (łuskane) | 1 łyżka | |
pestki słonecznika (łuskane) | 1 łyżka | |
cytryna sok | 1 łyżka | |
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia | 3 łyżki | |
woda | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Szpinak oraz borówkę płuczemy w zimnej wodzie i suszymy. Cebulę oraz ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki (ogórek w nieco grubsze). Układamy warzywa oraz borówkę na talerzu i dodajemy odsączoną z zalewy mozzarellę. |
Krok 2 |
Sos sałatkowy mieszamy z 1 łyżką cytryny, 2 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy. Polewamy nim sałatkę. |
Krok 3 |
Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Czekamy, aż lekko ostygną i posypujemy nimi sałatkę. |
Autor: kuchniajoanny.pl |