Sałatka ze szpinakiem i serem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młody szpinak - 200 gramów
  • radicchio - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • cykoria ciemna - 1 sztuka
  • orzeszki piniowe - 2 łyżki
  • ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • cukier - 0.5 łyżeczek
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • ser typu blue - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Umyte sałaty porwij na mniejsze kawałki. Ser pokrusz.
  2. Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzeszki pinii.
  3. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Dodaj cukier, ocet balsamiczny i wymieszaj.
  4. W misce wymieszaj wszystkie składniki wraz z przygotowanym sosem. Posyp uprażonymi orzeszkami. Podawaj jako dodatek do dań głównych lub jako indywidualne danie.