|
Składniki | ||
świeży szpinak | 200 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 2 opakowania | |
kiełbasa chorizo | 100 gramów | |
tortellini | 20 sztuk | |
suszone pomidory | 5 sztuk | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
oliwa z suszonych pomidorów | 6 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki. |
Krok 2 |
Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku. |
Krok 3 |
Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów. |
Krok 4 |
W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |