| |||||||||
| Składniki | ||
| świeży szpinak | 200 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 2 opakowania | |
| kiełbasa chorizo | 100 gramów | |
| tortellini | 20 sztuk | |
| suszone pomidory | 5 sztuk | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| oliwa z suszonych pomidorów | 6 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki. |
| Krok 2 |
| Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów. |
| Krok 4 |
| W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |