Sałatka ze szpinaku
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży szpinak - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 2 opakowania
  • kiełbasa chorizo - 100 gramów
  • tortellini - 20 sztuk
  • suszone pomidory - 5 sztuk
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • oliwa z suszonych pomidorów - 6 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.
  2. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku.
  3. Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów.
  4. W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj.