Sałatka ze szpinaku

8


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
świeży szpinak200 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr2 opakowania
kiełbasa chorizo100 gramów
tortellini20 sztuk
suszone pomidory5 sztuk
czerwona cebula1 sztuka
oliwa z suszonych pomidorów6 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Pierożki ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą. Pomidory pokrój w cienkie paski a cebulę w krążki.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i upiecz na chrupko w nagrzanym piekarniku.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy – zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sześcioma łyżkami wody oraz oliwą z suszonych pomidorów.
Krok 4
W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki, polej przygotowanym dressingiem i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl