| |||||||||
| Składniki | ||
| szpinak świeży | 0.5 opakowań | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| rukola | 0.5 opakowań | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| ogórek zielony | 1 sztuka | |
| oliwki zielone | 3 łyżki | |
| ser feta | 1 opakowanie | |
| suszone oregano | 1 łyżeczka | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czosnek posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu dodając jeszcze posiekany czosnek. |
| Krok 2 |
| Oliwki pokrój w krążki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plasterki. Szpinak porwij na mniejsze kawałki. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki wraz z sosem i przełóż do czystej salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser i oprósz suszonym oregano. Podawaj z grillowaną bagietką. |
| Autor: przepisy.pl |