Sałatka "Zielono mi"
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 40 dekagramów
  • zielona fasolka szparagowa - 40 dekagramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • łuskane orzechy włoskie - 10 dekagramów
  • gałązka natki pietruszki - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski.
  2. Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na półmiękko i ostudź w wodzie z lodem.
  3. Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.
  4. Przygotuj sos sałatkowy Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut.
  5. Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.