Sałatka ziemniaczana z jajkiem przepiórczym

11


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki400 gramów
boczek wędzony4 plastry
jajka przepiórcze6 sztuk
Sos sałatkowy francuski Knorr2 opakowania
cebula czerwona1 sztuka
ogórek konserwowy2 sztuki
musztarda1 łyżka
szczypiorek1 pęczek
oliwa6 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Po wystudzeniu przekrój każdego ziemniaka wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plastry. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i przekrój na połówki.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni, następnie odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ogórki pokrój w plastry, a cebulę w piórka.
Krok 3
Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Dodaj musztardę i wymieszaj.
Krok 4
W misce połącz pokrojone ziemniaki, ogórki, boczek oraz sos, a następnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i posyp pokrojonym szczypiorem. Na wierzchu ułóż cebulę oraz pokrojone przepiórcze jajka.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl