| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Po wystudzeniu przekrój każdego ziemniaka wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plastry. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i przekrój na połówki. |
| Krok 2 |
| Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni, następnie odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Ogórki pokrój w plastry, a cebulę w piórka. |
| Krok 3 |
| Sos Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Dodaj musztardę i wymieszaj. |
| Krok 4 |
| W misce połącz pokrojone ziemniaki, ogórki, boczek oraz sos, a następnie wymieszaj. Przełóż do salaterki i posyp pokrojonym szczypiorem. Na wierzchu ułóż cebulę oraz pokrojone przepiórcze jajka. |