Sałatka ziemniaczana z łososiem wędzonym i selerem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki ugotowane - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś wędzony - 5 plastrów
  • seler naciowy, łodyga - 1 sztuka
  • majonez - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 3 łyżki
  • musztarda Dijon - 1 łyżeczka
  • koperek posiekany - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki pokrój w kostkę 2x2 cm. Selera obierz i pokrój w podobnej wielkości kawałki. Łososia również pokrój podobnie.
  2. Przygotuj kremowy dressing - sos sałatkowy wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz posiekanym koperkiem.
  3. Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj schłodzoną.