Sałatka ziemniaczana z oliwkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 400 gramów
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • zielone oliwki - 100 gramów
  • czarne oliwki - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Potem odstaw do ostygnięcia. Zimne ziemniaki pokrój w dość duże kawałki.
  2. Oliwki przekrój na pół, pietruszkę posiekaj i dodaj do ziemniaków.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i oliwą. Połącz z warzywami, dopraw szczyptą oregano i podawaj. Sałatka może stanowić idealną alternatywę dla gotowanych ziemniaków lub ziemniaczanego purée do obiadu.