Sałatka ziemniaczana z orzechami włoskimi
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 500 gramów
  • Sos sałatkowy francuski Knorr
  • sałata masłowa - 1 sztuka
  • sałata karbowana - 1 sztuka
  • mała czerwona cykoria - 1 sztuka
  • duże jabłko - 1 sztuka
  • orzechy włoskie - 30 sztuk
  • śmietana 36% - 250 mililitrów
  • pieprz biały

Sposób przygotowania:

  1. Gotuj młode ziemniaki około 30 minut, następnie obierz.
  2. Umyj i osusz sałatę, cykorię. Podziel na mniejsze kawałki, przełóż do salaterki.
  3. Pokrój w kostkę ziemniaki i jabłko. Posiekaj orzechy. Dodaj do sałaty i dopraw do smaku.
  4. Ubij na sztywno śmietanę. Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z wodą, dodaj do śmietany. Dopraw do smaku pieprzem.
  5. Polej sałatkę przygotowanym sosem i podawaj.