Sałatka ziemniaczana z selerem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 400 gramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • łodygi selera naciowego - 3 sztuki
  • jajka - 2 sztuki
  • koperek - 0.5 pęczków
  • olej z pestek winogron - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odstaw je do ostygnięcia, następnie obierz i pokrój w kostkę.
  2. Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Sparz je, gotując 2 minuty we wrzątku. Następnie przełóż je do zimnej wody z lodem, aby nabrały ładnego koloru i zrobiły się chrupkie.
  3. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, następnie połącz go z pozostałymi składnikami i posiekanym koperkiem. Sałatka doskonale smakuje z pieczoną lub smażoną rybą, np. pstrągiem.