Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
łodygi selera naciowego - 3 sztuki
jajka - 2 sztuki
koperek - 0.5 pęczków
olej z pestek winogron - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odstaw je do ostygnięcia, następnie obierz i pokrój w kostkę.
Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Sparz je, gotując 2 minuty we wrzątku. Następnie przełóż je do zimnej wody z lodem, aby nabrały ładnego koloru i zrobiły się chrupkie.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, następnie połącz go z pozostałymi składnikami i posiekanym koperkiem. Sałatka doskonale smakuje z pieczoną lub smażoną rybą, np. pstrągiem.