Sałatka ziemniaczana z selerem

43


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki400 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
łodygi selera naciowego3 sztuki
jajka2 sztuki
koperek0.5 pęczków
olej z pestek winogron3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie, aż będą miękkie. Odstaw je do ostygnięcia, następnie obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Łodygi selera naciowego dokładnie umyj, obierz i pokrój w paski. Sparz je, gotując 2 minuty we wrzątku. Następnie przełóż je do zimnej wody z lodem, aby nabrały ładnego koloru i zrobiły się chrupkie.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, następnie połącz go z pozostałymi składnikami i posiekanym koperkiem. Sałatka doskonale smakuje z pieczoną lub smażoną rybą, np. pstrągiem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl