Przygotowanie |
Krok 1 |
Śledzie mocz przez 2 godziny w zimnej wodzie, zmieniając ją przynajmniej raz (dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru soli). Gotowe filety śledziowe pokrój w paski o szerokości około 1,5 centymetra. |
Krok 2 |
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kiedy nabiorą złotego koloru, odstaw je do ostygnięcia. |
Krok 3 |
Pomarańczę obierz i wytnij filety. Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w półplastry. |
Krok 4 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i Majonezem Babuni Hellmann's. |
Krok 5 |
Rodzynki mocz w wodzie przez kilkadziesiąt minut. W misce wymieszaj śledzie, pomarańczę, ogórki, cebulę oraz rodzynki. Dodaj sos i ponownie wymieszaj. Sałatkę podawaj udekorowaną prażonymi płatkami migdałów. |