Sałatkowe trio, czyli szpinak, awokado i ananas w roli głównej

3


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
szpinak baby - garść 100 gramów
ananas w puszce1 opakowanie
awokado3 sztuki
pestki nasion (dynia, słonecznik, sezam)1 szklanka
sok z ananasa z puszki5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Z ananasa odlewamy sok i odstawiamy na bok.
Krok 2
Pestki nasion prażymy na suchej patelni do zarumienienia, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.
Krok 3
Plastry ananasa kroimy w kostkę (każdy plasterek na 8 części), a awokado kroimy w kostkę o wielkości 2-3cm.
Krok 4
Do miski wrzucamy umyte i osuszone liście szpinaku. Dodajemy ananasa, awokado i uprażone pestki. Dolewamy ok 5 łyżek soku z ananasa, który wcześniej odlaliśmy i skrapiamy odrobiną cytryny.
Krok 5
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 15 minut, aby przegryzły się smaki.
Krok 6
Zjadamy ze smakiem :)
Autor: zuzoaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl