PRZEPISY.PL

Salceson grzybowy

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • grzyby200 gr
  • szynka100 gr
  • cebula2 szt
  • jajka6 szt
  • śmietana100 ml
    • Krok 1

      Oczyszczone grzyby przelej wrzątkiem i posiekaj. 5 jajek ugotuj na twardo i posiekaj. Cebule posiekaj i podsmaż na oliwie.
    • Krok 2

      Składniki przełóż do naczynia, wpij surowe jajko. Dopraw rozgniecionym kminkiem i przyprawą Delikat Knorr.
    • Krok 3

      Następnie dodaj pokrojoną szynkę i formuj kulę, którą owiń w gazę i gotuj we wrzątku przez około 15 minut.
    • Krok 4

      Tak powstały salceson włóż między deski do krojenia, obciąż i pozostaw na 2 do 3 godzin. Podawaj pokrojony na plastry i polany śmietaną.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    80
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    176
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Średnie
    145
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    136
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    5
    Łatwe