Salsa pomidorowa
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 500 gramów
  • pomidory z puszki - 1 sztuka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 6 sztuk
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • ocet winny
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr, by powstał mocny i esencjonalny bulion.
  2. Pomidory z puszki zmiksuj.
  3. Zgnieć ząbki czosnku i dodaj do pomidorów.
  4. Zmiksowaną masę dopraw 2 łyżkami octu winnego i szczyptą papryki.
  5. Dodaj wystudzony bulion.
  6. Wszystko dokładnie zmiksuj dolewając 4 łyżki oliwy.
  7. Świeże pomidory pokrój na plasterki i ułóż na półmisku. Zalej sosem. Przed podaniem schowaj do lodówki na 30 minut.