Salsa pomidorowo-cebulowa
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • sok z limonki - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki.
  2. Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.
  3. Przed podaniem doprawiamy przyprawami.