| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bulionetkę Knorr rozprowadź w 200 mililitrach wody. Zagotuj do momentu, gdy wszystko się połączy. |
| Krok 2 |
| Ugotuj jajka na twardo. W międzyczasie pokrój czosnek oraz cebulę, i podsmaż na złotobrązowo na oliwie (wykorzystaj całą oliwę).
|
| Krok 3 |
| Pietruszkę i jajka drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i czosnku. |
| Krok 4 |
| Przełóż wszystkie składniki do moździerza. |
| Krok 5 |
| Wszystko mocno utrzyj. Jeśli nie masz moździerza, wykorzystaj mikser. |
| Krok 6 |
| Dolewaj bulion do czasu, gdy sos uzyska właściwą konsystencję. Podawaj sos salsa verde z grillowanym mięsem, rybami lub jako dodatek do chrupiącego pieczywa. |