Salsa verde
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr
  • jajka - 3 sztuki
  • główka czosnku - 1 sztuka
  • pęczek natki pietruszki - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 250 unit
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Bulionetkę Knorr rozprowadź w 200 mililitrach wody. Zagotuj do momentu, gdy wszystko się połączy.
  2. Ugotuj jajka na twardo. W międzyczasie pokrój czosnek oraz cebulę, i podsmaż na złotobrązowo na oliwie (wykorzystaj całą oliwę).
  3. Pietruszkę i jajka drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i czosnku.
  4. Przełóż do moździerza.
  5. Wszystko mocno utrzyj. Jeśli nie masz moździerza, wykorzystaj mikser.
  6. Dolewaj bulion do czasu, gdy sos uzyska właściwą konsystencję.