Salsa verde

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
Bulionetka drobiowa Knorr
jajka3 sztuki
główka czosnku1 sztuka
pęczek natki pietruszki2 sztuki
oliwa z oliwek250 unit
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Bulionetkę Knorr rozprowadź w 200 mililitrach wody. Zagotuj do momentu, gdy wszystko się połączy.
Krok 2
Ugotuj jajka na twardo. W międzyczasie pokrój czosnek oraz cebulę, i podsmaż na złotobrązowo na oliwie (wykorzystaj całą oliwę).
Krok 3
Pietruszkę i jajka drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i czosnku.
Krok 4
Przełóż wszystkie składniki do moździerza.
Krok 5
Wszystko mocno utrzyj. Jeśli nie masz moździerza, wykorzystaj mikser.
Krok 6
Dolewaj bulion do czasu, gdy sos uzyska właściwą konsystencję. Podawaj sos salsa verde z grillowanym mięsem, rybami lub jako dodatek do chrupiącego pieczywa.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl