Dodaj do ksiązki kucharskiej Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Saltimbocca alla Romana - składniki:

  • natka pietruszki - 50 gramów
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • masło - 300 gramów
  • olej do smażenia - 1 łyżka

Saltimbocca alla Romana - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cielęcinę w cienkie plastry, następnie rozbij ją tłuczkiem. Połóż na każdym kawałku mięsa listek świeżej szałwii i całość owiń dokładnie plastrami szynki, formując eskalopki (możesz spiąć wszystko wykałaczką dla ułatwienia).
  2. Oprósz eskalopki mąką, obsmaż z obu stron na patelni i odłóż na bok.
  3. Wlej na patelnię wino – niech odparuje niemal zupełnie.
  4. Rozpuść połowę Bulionetki Bulion wołowy Knorr w ½ litra wrzącej wody i wlej na patelnię. Gotuj sos do momentu, gdy zacznie gęstnieć. Następnie dodaj masło i całość energicznie wymieszaj.
  5. Dopraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Dołóż podsmażone mięso i całość dokładnie wymieszaj. Serwuj eskalopki posypane posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój cielęcinę w cienkie plastry, następnie rozbij ją tłuczkiem. Połóż na każdym kawałku mięsa listek świeżej szałwii i całość owiń dokładnie plastrami szynki, formując eskalopki (możesz spiąć wszystko wykałaczką dla ułatwienia).

2

Oprósz eskalopki mąką, obsmaż z obu stron na patelni i odłóż na bok.

3

Wlej na patelnię wino – niech odparuje niemal zupełnie.

4

Rozpuść połowę Bulionetki Bulion wołowy Knorr w ½ litra wrzącej wody i wlej na patelnię. Gotuj sos do momentu, gdy zacznie gęstnieć. Następnie dodaj masło i całość energicznie wymieszaj.

5

Dopraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Dołóż podsmażone mięso i całość dokładnie wymieszaj. Serwuj eskalopki posypane posiekaną natką pietruszki.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DANIA TYPU STIR FRY. PYSZNY OBIAD W KILKA MINUT.

    Absolutnymi mistrzami krótkich czasów gotowania są dania z kurczaka z patelni. Także u nas p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo, Leniwe z truskawkami, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z szpinak kurczak ryż smietana, Tarta z salami i serem , Gołaty z Imbirową Marchewką, Zupa pieczarkowa, salatka de, Przepis z sałatka kapusta pekińska, Przepis z makaron ze szpinakiem kurczakiem i serkiem topionym, Smażona ryba na ostro z chilli, Przepis z zapiekany cannelloni, Schab z sosem sojowym, Przepis z żurawina do mięsa, Placki po węgiersku z sosem grzybowym, Nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych, Spaghetti bolognese - VIDEO, Deser dla dzieci "Pingwinek", pieprz knorr, sałatka farfalle, Przepis z przepis na leczo, Przepis z salatka z cykoria, gsadgasdf, Tortilla - VIDEO, Kaczka, Zupa jarzynowa a la minestrone, Tłusty czwartek, Mleko orzechowe, z migdalami, Smażone ziemniaki z warzywami , Zupa pieczarkowa, Zupa ogórkowa, Zupa grochowa, Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kurczakiem - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczano – rybna , Przepis z kuchnia niemiecką, slodka, Szpinak, Sałatka Gyros, Salsa, Sałatka grecka, Udka, Karkówka z ogórkami kiszonymi, Przepis z makaron z kurczakiem na ciepło, Przepis z Czerwona papryki, Sos włoski do spaghetti, Przepis z przyprawa orientalna, Krem brokułowy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, zielona sałatka, Karkówka z grilla a’la kebab , patison faszerowany, Kapuśniak góralski , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z zapiekanka z piersi kurczaka z pieczarkami, Pasztet, Pstrąg, Gulasz, zapiekanka łatwa, Zapiekanka a’la lasagne , filety a kurczaka, Smoothie z papają, Sałatka krabowa, Jajka