Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kromka chleba tostowego - 4 sztuki
  • bekon - 4 plastry
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • liść sałaty lodowej - 6 sztuk
  • pomidor - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 4 plastry
  • awokado - 0.25 sztuk
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • pieprz cayenne - 1 łyżeczka
  • oliwa - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Awokado obierz, usuń pestkę i miąższ, przełóż do miksera. Dodaj sok z cytryny, oliwę, pieprz cayenne i sos Knorr. Wszystko dobrze zmiksuj.
  2. Kromki zarumień w tosterze, a bekon wysmaż na patelni i odsącz z tłuszczu.
  3. Dwie kromki posmaruj pastą z awokado.
  4. Ułóż na nich sałatę, pomidora pokrojonego w plastry oraz cebulę i bekon. Przykryj pozostałymi dwoma kromkami.