Sandwiche z grillowanym kurczakiem
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • chleb tostowy kromka - 6 sztuk
  • majonez - 8 łyżeczek
  • pomidor - 1 sztuka
  • ogórek średni - 0.5 sztuk
  • natka kolendry - 0.5 pęczków
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • olej z pestek winogron - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Rozetrzeć z olejem kostkę rosołową.
  2. Natrzeć nią dokładnie pierś z kurczaka. Zostawić na 30 minut by mięso przeszło marynatą.
  3. Usmażyć na rumiano na patelni grillowej. Odłożyć by ostygła i pokroić w cienkie plasterki na ukos.
  4. Przygotować składniki (pokroić pomidory i ogórek) - podzielić na 2 części do każdych 3 kromek chleba. Rozkruszyć kostkę czosnkową. Robimy 2 porcje: Pierwszą kromkę chleba tostowego posmarować majonezem.
  5. Ułożyć na nim plastry pieczonej piersi kurczaka.
  6. Ułożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać rozkruszoną kostką czosnkową i posypać pieprzem. Przykryć posmarowaną (od spodu majonezem kromką chleba tostowego).
  7. Powtórzyć wszystko od nowa. Znów posmarować wierzchnią warstwę chleba majonezem - ułożyć pokrojone mięso z piersi kurczaka - posmarować majonezem - nałożyć plastry pomidora, ogórka, zieleninę - posypać kostką czosnkową i popieprzyć. Trzecią kromkę posmarować lekko majonezem i posmarowaniem przykryć nią kanapkę z góry. Kanapkę przekroić na 2 trójkąty. Proponuje podawać w towarzystwie dodatków takich jak pikle, soki warzywne do popicia, sałatki.